WYNIKI WYSZUKIWANIA

KULINARNA WYSZUKIWARKA

Twoja wyszukiwarka

sobota, 18 czerwca 2011

Zupa jarzynowa z brukselką

Składniki:
- włoszczyzna,
- 30 dag brukselki,
- cebula, 4 ziemniaki,
- łyżka masła,
- pół pęczka koperku,
- łyżeczka przyprawy do zup,
- liść laurowy,
- kminek,
- sól,
- pieprz




Sposób przyrządzania
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w zapałkę. Zalać 1,5 l wody, gotować na wolnym ogniu około 15 minut. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Brukselkę umyć, obrać z zewnętrznych listków. Por umyć i drobno pokroić. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z brukselką i porem. Gotować 15 minut. Przed końcem gotowania dodać cebulę i przyprawy. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń