WYNIKI WYSZUKIWANIA

KULINARNA WYSZUKIWARKA

Twoja wyszukiwarka

sobota, 18 czerwca 2011

Sałatka z tortellini i pieczarkami

Składniki:
- 50 dag pieczarek,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 łyżki cukru,
- 80 ml octu winnego,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 2 opakowania małych kulek mozzarelli,
- 2 opakowania pierożków tortellini (najlepiej ze szpinakiem i ricottą),
- posiekana natka pietruszki,
- pęczek świeżej bazylii,
- świeżo starty parmezan,
- sól,
- świeżo zmielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyść, czosnek obierz i drobno posiekaj. Cukier wsyp na patelnię, skarmelizuj na małym ogniu, bez przerwy mieszając. Dodaj pieczarki, a kiedy zaczną puszczać wodę, dodaj czosnek. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podlej winnym octem i gotuj na małym ogniu ok. 7 minut. Seler naciowy umyj i pokrój w drobną kostkę. Pierożki tortellini ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i pozostaw do wystygnięcia. Mozzarellę osącz, natkę i bazylię grubo posiekaj. Seler, tortellini i mozzarellę wymieszaj dokładnie z natką i bazylią. Dodaj pieczarki z czosnkiem. Dopraw solą i czarnym pieprzem, posyp świeżo startym parmezanem.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń