WYNIKI WYSZUKIWANIA

KULINARNA WYSZUKIWARKA

Twoja wyszukiwarka

poniedziałek, 15 sierpnia 2011

Domowe burgery


Składniki
• upieczone na grillu kotleciki drobiowe 2 szt
• pomidor czerwony 1 sztuka średnia
• pomidor żółty 1 sztuka średnia
• Majonez Dekoracyjny lub WINIARY 4 łyżki
• ogórki kartuskie lub korniszony 4 szt
• ser tostowy 4 plasterki
• bułki z sezamem do hamburgerów 2 sztuki średnie
• ketchup łagodny 3-4 łyżek


Opis przygotowania
Kotleciki z piersi drobiowych dobrze natrzeć solą i pieprzem i upiec na grillu lub po prostu na patelni i w oleju, ale wtedy należy je panierować w jajku i bułce tartej. Bułki przeciąć, ale nie do końca i włożyć na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Następnie wyjąć i nałożyć na każdą część po plasterku sera. Włożyć ponownie do piekarnika ale no ok. 1 minutę, aby ser się odrobinę stopił. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki, z majonezu i keczupu zmieszać sosik. Teraz do bułki włożyć kotleciki, na nie plasterki pomidorów i ogórki. Polać sosem i keczupem i podawać. Można oczywiście dodać sałatę.

Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Łączna liczba wyświetleń